over ons
sluiten
0321 388 777

Expositie ‘Leven in beeld’

cursussen

Speciaal voor mensen met beginnende dementie en hun naasten is van 7 februari tot 27 maart de expositie ‘Leven in beeld’ te zien in De Meerpaal. De 17-jarige Drontenaar Jorn Weessies kwam op het idee nadat hij werd geïnspireerd door het Onvergetelijk Museum in Amsterdam. De expositie is ontwikkeld door de kunstenaars Francine Krijgsman- Pol, Alma de Leeuw, Aaltje Wals en Arie Schrijvers.

Toen Weessies over het museum in Amsterdam las, was hij direct enthousiast: “Dit is iets voor Dronten!”. Hij zocht contact met De Meerpaal en Coloriet en bedacht een naam voor dit bijzondere project. Het Onvergetelijk Museum is ontstaan vanuit de overtuiging dat musea voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht de leeftijd, achtergrond, overtuiging of beperking. Tijdens Onvergetelijk staan genieten van kunst en de persoonlijke beleving centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven.

De expositie is te bewonderen op het binnenplein van De Meerpaal en is gratis toegankelijk. Mensen die belangstelling hebben om de expositie met een speciale rondleiding te bezichtigen, kunnen contact opnemen via leveninbeeld@gmail.com.

datum van publicatie: 24 januari 2019