over ons
sluiten
0321 388 777

Ernst Daniël Smid komt met Wiener Melange in De Meerpaal

theater

Wenen is dé operette-hoofdstad van de wereld en daarmee een inspirerend uitgangspunt  voor de gloednieuwe voorstelling Wiener Melange. Nederlands bekendste operazanger Ernst Daniël Smid neemt zowel als presentator als solist het publiek mee op een reis door het bruisende Wenen. Wiener Melange is op dinsdagavond 24 januari te zien in De Meerpaal.

De andere ingrediënten van deze smakelijke Wiener Melange is het 24-koppige Wiener Strauss Ensemble en de solisten André Post, Karin Hersenberg en Hildur Hafstad. Gedurende deze bruisende avond komen er werken van onder anderen Jacques Offenbach, de familie Strauss, Franz Lehár, Robert Stolz en Emmerich Kälmänn voorbij. De ballroomdansers dansen de avond aan elkaar met heerlijke walsen en polka’s.

Schaken en geschaakt worden
Met als thema ‘schaken en geschaakt worden’ komt natuurlijk de liefde om de hoek kijken. “En naast aloude inhakers willen we ook iets van bezinning brengen”, aldus Smid. “Melancholie mag best in tijden waarin mensen verdeeld, angstig en ontheemd zijn. Weemoed naar het ongecompliceerde vertrouwen bij Strauss. Zie het zo: een wals is glijden en lekker hangen, terwijl een quickstep echt werken is.”

datum van publicatie: 5 januari 2017