over ons
sluiten
0321 388 777

Ernst de Corte te zien in De Meerpaal met ‘Lied van mijn vader’

theater

Op vrijdag 7 oktober is Ernst de Corte met zijn voorstelling ‘Lied van mijn vader’ te zien in De Meerpaal. In deze voorstelling zingt zoon Ernst de Corte liedjes van vader Jules de Corte. Jules’ nalatenschap, de eindeloze hoeveelheid liedjes, brengt bij Ernst niet alleen herinneringen naar boven. Hij leert er zijn vader en zichzelf steeds beter door kennen. Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre neemt al snel een grote plek in in zijn carrière.

Het zingen over zijn vader roept bij Ernst veel persoonlijke herinneringen op: ‘Men kent mijn vader van liedjes als “Ik zou wel eens willen weten” en “Hallo Koning Onbenul”. Virtuoos pianist, woordkunstenaar, meester van het luisterlied, zanger met een kritische blik op de maatschappij. Hij was ook een man met tegenstrijdigheden: van diep religieus in zijn jonge jaren, naar overtuigd atheïst op latere leeftijd. Ik ken mijn vader ook als een vrolijke man met een enorm gevoel voor humor. Als de werkster binnenkwam zong hij “Dag mevrouw van Velzen…” op de melodie van Lili Marleen.

In samenwerking met Guus Westdorp
Guus Westdorp, pianist en componist deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse Lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List. Drie seizoenen lang bracht hij met Ramses – De Liederen zijn ode aan het werk van Ramses Shaffy in de Nederlandse theaters.

datum van publicatie: 23 september 2016