over ons
sluiten
0321 388 777

Enge Buren komt met nieuwe voorstelling RUK naar De Meerpaal

theater

Is de muzikale voorliefde van vrouwen anders dan die van mannen? Bestaat er zoiets als ‘vrouwen-’ en/of ‘mannenmuziek’? Jazeker… maar is het zo dat ze geen ruk van elkaars muziek begrijpen? Waarom raakt zij meer verrukt door de harmonie en romantiek, waar hij meer neigt naar bonkende ritmes en vocaal geweld? Of is deze stelling slechts gebaseerd op een generaliserend vooroordeel en zijn Enge Buren totaal van de pot gerukt?! Ontdek het allemaal op vrijdag 10 februari in De Meerpaal.

In de voorstelling RUK hebben de mannen zich verdiept in de muzikale voorkeur van de twee seksen. Een voorstelling vol hilarische clichés en vooroordelen. “Bijvoorbeeld in een rockmedley, waar we onze vingers bij aflikken”, vertelt Michiel Bos. “Alles lekker op overdreven wijze met kopstem en fonetisch gezongen, want teksten onthouden is iets wat mannen sowieso niet kunnen. Mannen onthouden slechts stoere gitaarpartijen!” Ook de nodige humor, spot en satire ontbreken niet in deze voorstelling. “Dat gedoe van vrouwen rond het boek 50 tinten grijs moet maar eens afgelopen zijn”, aldus de drie mannen. “Wij hebben speciaal voor de mannen; 50 pinten geel.”

Over Enge Buren
Enge Buren is muzikaal cabaret en bestaat uit drie multi-instrumentalisten, die prachtig driestemmig zingen en uitblinken in persiflages en karikaturen. Naast eigen composities lenen ze bekende popnummers en geven daar met absurdistische teksten en arrangementen een eigen draai aan. Kortom, een nieuwe chaotische doch harmonieuze en zuivere explosie van tig liedjes, allemaal verwerkt tot een energieke, muzikale show. Het publiek wordt meegenomen op een wonderbaarlijke reis door de (pop)muziek en beleeft samen met Enge Buren hilarische en soms ontroerende momenten.

datum van publicatie: 26 januari 2017