over ons
sluiten
0321 388 777

Een inkijkje in het leven van Ellen ten Damme

theater

Bij Ellen ten Damme weet je eigenlijk nooit precies wat je kunt verwachten. Ze acteert, zingt, speelt viool, gitaar én piano en is met haar 47 jaar nog lenig genoeg om achterwaartse salto’s te maken. Thuis bij Ellen! is een muzikale show waarin naar eigen zeggen slaapkamergeheimen gedeeld worden en het volledige spectrum aan emoties zo’n beetje voorbijkomt. Ellen ten Damme is op woensdag 30 september te zien in De Meerpaal.

Eigenlijk is ze niet zo veel thuis, geeft Ellen ten Damme meteen maar toe. Toch komt het publiek bij haar over de vloer in Thuis bij Ellen. In het openingslied van de voorstelling schetst Ten Damme de setting: haar huis is nogal een rommeltje. Voordat je kunt neerploffen op de bank moet zij er eerst wat troep af duwen. Iets drinken dan? De wijn is zuur en er ligt ook al niet genoeg kaas op het plankje. Gelukkig zet Ten Damme, soms met ekster Arie op haar schouder, snel een lied in.

Een inkijkje in het privéleven van een rasartieste
Het geeft ons een kijkje in het privéleven van de excentrieke rasartieste en dat is ook precies de opzet van het programma: muziek omlijst met een vleugje cabaret. Dat is best een uitdaging; liedjes met elkaar verbinden door persoonlijke verhalen, zonder dat het te ingestudeerd klinkt, maar dat doet ze verrassend goed. Moeiteloos knoopt ze alles aan elkaar zonder ook maar één keer naar haar tekst te zoeken.

datum van publicatie: 24 september 2015