over ons
sluiten
0321 388 777

Dronten viert Open Monumentendag

theater

Speciaal ter gelegenheid van de Open Monumentendag organiseert de gemeente Dronten, samen met stichting Geschiedschrijving Dronten, een monumentenroute. Omdat veel monumenten ook Pokéstops zijn, is er ook een speciale Pokémon-activiteit in samenwerking met Sport in Dronten. Beide activiteiten vinden plaats op zaterdag 10 september.

Frits Schmidt, voorzitter van Stichting Geschiedschrijving Dronten, geeft zaterdag 10 september een rondleiding langs een aantal monumenten in het centrum van Dronten Het landelijke thema van de Monumentendagen is iconen en symbolen. In de gemeente Dronten zijn de kerken opgesteld als iconen, als bakens in de gemeente. Daarom gaat de wandelroute ook langs de drie kerken in het centrum. Bij de Ludgeruskerk bent u getuige van een stukje generale repetitie voor het inwijdingsconcert van het gerestaureerde orgel, erg bijzonder! Het eindpunt van de route is De Meerpaal, ontworpen als centrale ontmoetingsplek. De liefhebbers kunnen hier nog een kijkje achter de coulissen krijgen…

Opgave monumentenroute
De route van ongeveer 2 kilometer start om 10.30 uur bij het Gemeentehuis. Voor die tijd kunt u het carillon bekijken (van 10.00 uur tot 10.30 uur). Na ongeveer 1,5 uur eindigt de route bij De Meerpaal. Deelname is gratis, opgeven kan via communicatie@dronten.nl.

Pokémons vangen
Pokémonliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen tijdens de monumentendag. Buurtsportcoach Nick Gosman van Sport in Dronten weet welke monumenten wél en geen pokéstop zijn. Bovendien zet hij vanaf 10.30 uur ‘Lures’ uit. De activiteit eindigt om 12.00 uur, zodat de Pokémonliefhebbers nog kunnen aansluiten bij de rondleiding door De Meerpaal. Wie Pokémons wil vangen én iets wil leren over de monumenten in de gemeente Dronten, is vanaf 10.30 uur van harte welkom onder de luifel van De Meerpaal.

datum van publicatie: 29 augustus 2016