over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal Welzijn en GGD Flevoland slaan handen ineen voor een gezondere leefstijl

welzijn

Dinsdagmorgen 3 april hebben De Meerpaal Welzijn en GGD Flevoland de handen ineen geslagen voor een gezondere leefstijl binnen de gemeente Dronten. Sinds 2017 zijn al diverse initiatieven tot uiting gekomen waarbij dit thema centraal staat, waaronder Jongeren Op Gezond Gewicht. Als aftrap voor een klimaat in Dronten waarbij gezond eten en meer bewegen de maatstaf wordt voor álle inwoners, organiseert De Meerpaal in samenwerking met Stichting het Boegbeeld en de gemeente Dronten op woensdag 13 juni de Buitenspeeldag XL met allerlei outdoor activiteiten, waaronder de stormbanenrace.

 “De stormbanenrace was tijdens de jubileumweek van De Meerpaal al een groot succes”, aldus Sonja Zimmerman, manager Welzijn. “Dit event levert niet alleen veel plezier op, maar zet mensen ook nog eens in beweging. Een perfecte combi voor de Buitenspeeldag XL.” De Buitenspeeldag XL is gratis toegankelijk en is leuk voor jong en oud.

Een gezonde leefomgeving

Sinds een aantal jaar wordt er door de Buurtsportcoaches van De Meerpaal – Sport in Dronten gewerkt aan de gezondheid van de Drontenaren. “Via het programma Jongeren Op Gezond Gewicht zorgen we voor een fitte jeugd en een gezonde omgeving”, aldus Shanna Brižić. Toch blijft het belangrijk om te werken aan gezondheid voor alle inwoners, daarom wordt hier de komende jaren extra op ingezet. Het doel van dit programma is dat over vier jaar de mensen in de gemeente Dronten gezonder en zelfredzamer zijn en beter mee kunnen doen in de huidige maatschappij. “Dit doen wij door een betere samenhang te creëren tussen alle bestaande organisaties en initiatieven en te kijken waar er extra inzet nodig is vanuit de cijfers van de GGD”, aldus projectleiders Renate Spruijt en Shanna Brižić.

Nationale buitenspeeldag

Op woensdag 13 juni is het nationale buitenspeeldag. Op deze dag wordt heel Nederland één grote speelplek, zo ook in Dronten. De Buitenspeeldag XL is een initiatief van Stichting het Boegbeeld en wordt ondersteund door Samen Actief van gemeente Dronten en De Meerpaal. Op 13 juni wordt rondom het thema ‘Gezonde Leefstijl’ het hele Meerpaalplein omgetoverd tot één grote speeltuin voor jong en oud. In de middag kunnen kinderen de stormbanen en de super schuimbaan trotseren, worden gezonde pannenkoeken gebakken en zijn er allerlei activiteiten te doen op het plein. In de avond kunnen jongeren en volwassen zich opgeven voor de stormbanenrace.

datum van publicatie: 5 april 2018