over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal start met splinternieuwe Yogacursussen

cursussen

Vanaf 16 september start De Meerpaal Academie met twee yogacursussen: Yin Yoga en Vinyasa Flow Yoga. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe cursussen om ons kunstaanbod verder uit te breiden”, aldus Margrit Vos, manager Meerpaal Academie. “Met alle coronaperikelen waarmee we te maken hebben, vonden we deze lessen uitermate geschikt waarbij het actieve wordt gecombineerd met ontspanning.” Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

“Ik kan iedereen aanraden om je brein af en toe even adempauze te geven in de dagelijkse hectiek”, aldus docent Jeroen Koornstra. “Tijdens deze lessen combineer je het fysieke gedeelte met diepe ontspanning.” De cursisten worden zich bewust van de spieren die ze gebruiken en leren hun lichaam beter te kennen waardoor je minder snel overbelast raakt.

Yin Yoga

Yin Yoga is gericht op het versoepelen van bindweefsel. Door enkele minuten te verzachten in een statische houding kom je even tot stilstand en creëer je het gevoel ‘ruimer’ in je vel te zitten. De ideale tegenhanger van het ‘aan’ staan gedurende de dag. “In Yin houdingen stimuleer je het bindweefsel en breng je het op rek. Daar hoef je niets voor te doen, de zwaartekracht doet het werk”, lacht Jeroen. Tijdens de lessen oefen je in het niet oordelen, je aandacht in het hier en nu te brengen en met compassie naar jezelf te kijken.

 Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow is een dynamische en actieve vorm van yoga. De houdingen volgen elkaar in vlot tempo op, waarbij het ritme van de adem leidend is. Tijdens deze lessen leer je hoe je lichaam bedoeld is om te bewegen. Des te vrijer en lichter je lichaam voelt, des te vrijer en lichter je je ook mentaal voelt. Door het beoefenen van focus (je adem) geef je je mind een pauze van de alledaagse hectiek.

Open Lesweek

Van 31 augustus tot en met 5 september is het Open Lesweek bij De Meerpaal. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen in de lesruimtes, maar mogen soms ook meedoen met de lessen. Muziek maken, schilderen, beeldhouwen, dansen, acteren: alles is weer mogelijk in het nieuwe cursusjaar van De Meerpaal Academie. Kijk op www.meerpaal.nl/open-lesweek voor het volledige aanbod.

datum van publicatie: 27 augustus 2020