over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal start met Plusklas

cursussen

Voor jonge muzikanten met bovengemiddeld talent die graag worden uitgedaagd start De Meerpaal Academie vanaf 11 januari weer met de Plusklas. De muzikanten uit de Plusklas krijgen les in ensemblespel, spelen in een band en krijgen les in theorie en auditieve vorming. Het Plusklas traject kan een goede voorbereiding zijn op het conservatorium maar is ook geschikt voor (hele) jonge talenten.

In de lessen is aandacht voor zaken als podiumpresentatie en auditie doen. Daarnaast is het mogelijk extra lessen of correpetitie (pianobegeleiding) te volgen. “Voor getalenteerde muzikanten kan het fijn zijn om extra uitdaging te vinden onder gelijkgestemden.”, aldus docent Gera van der Meulen, initiatiefneemster van de Plusklas. “Vorig seizoen is al gebleken dat de leerlingen elkaar inspireren en meerdere leerlingen uit de Plusklas hebben nu hun weg gevonden naar het conservatorium.” De 15 lessen worden afgesloten met een Plusklas concert in het theater van De Meerpaal op 17 juni.

Gretig naar muziek maken
De typische Plusklasser heeft technisch en muzikaal meer potentie dan de gemiddelde leerling, is gretig naar muziek en muziek maken, wordt graag uitgedaagd, wil musiceren met andere leeftijdgenoten met diezelfde ‘drive’ en is bereid meer tijd te investeren, thuis en op De Meerpaal Academie.

Meer informatie
De lessen van de Plusklas vinden plaats op maandag en woensdag en starten in de week van 11 januari. De Plusklas is toegankelijk voor leerlingen van De Meerpaal Academie, maar ook voor andere getalenteerde muzikanten in de gemeente Dronten. Meedoen met de Plusklas kost € 150,-. Meer informatie over de Plusklas vindt u op www.meerpaal.nl/plusklas en via activiteiten@meerpaal.nl.

datum van publicatie: 21 december 2015