over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal sluit opnieuw haar deuren na bekendmaking nieuwe maatregelen

algemeen

De dinsdagavond door het kabinet afgekondigde verscherping van de coronamaatregelen voor de periode tot en met 18 november heeft grote impact op de dienstverlening van De Meerpaal. Vanaf woensdagavond 4 november 22.00 uur sluit De Meerpaal haar deuren. Alle activiteiten in het theater, de bioscoop, het kunstencentrum, de dorpshuizen en het inloophuis worden in ieder geval voor de komende twee weken gestaakt. “Het motto van de overheid is ‘alleen samen krijgen we corona onder controle’. Als Meerpaal gaan we ook voor samen. Dat zit in onze genen”, aldus directeur Hans Maris. “Het wordt er niet makkelijker op, maar we blijven ons uiterste best doen om Drontenaren ook in deze moeilijke tijden te inspireren.”

Theater

Theatervoorstellingen gaan tot en met 18 november niet door. Vanwege de extra getroffen maatregelen komt het theaterprogramma van De Meerpaal er voor de rest van 2020 anders uit te zien dan eerder gepland. Voorstellingen worden verschoven naar later in het huidige theaterseizoen (2020/21) of krijgen een speeldatum in het nieuwe theaterseizoen 2021/22.

Het publiek dat al in het bezit is van een voorstellingsticket wordt door De Meerpaal spoedig per mail en per telefoon op de hoogte gesteld van de wijzigingen. Klik hier voor alle wijzigingen.

Serviceplein

De balie op het Serviceplein blijft van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bemand. De theater- en bioscoopkassa zijn gesloten. Bibliotheekspullen kunnen alleen opgehaald en ingeleverd worden als men gebruikmaakt van de Afhaalbieb. Verder blijft de bibliotheek ook gesloten.

Academie

De lessen van de Meerpaal Academie worden de komende weken weer zoveel mogelijk op een alternatieve manier gegeven. Cursisten kunnen hun lesprogramma blijven volgen en op die manier kunnen we toch wat afleiding bieden in deze periode.

Dorpshuizen en inloophuis

De dorpshuizen in Biddinghuizen en Swifterbant en Inloophuis de Kans gaan dicht. Maar gymmen en sporten voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mag in de sporthallen bij de dorpshuizen wél.

Alle inloopactiviteiten voor de komende twee weken worden geannuleerd. Deelnemers worden geïnformeerd.

Voor de nieuwe maatregelen van FlevoMeer Bibliotheek verwijzen we naar de website www.flevomeerbibliotheek.nl.

datum van publicatie: 4 november 2020