over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal organiseert Oscardag in de bioscoop

film

In de nacht van zondag 24 februari op maandag 25 februari worden de 91e Academy Awards, ofwel de Oscars 2019, uitgereikt, de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. Ieder jaar hopen acteurs en filmmakers door de vakjury geselecteerd te worden om kans te maken het fameuze gouden beeldje in ontvangst te nemen. In de aanloop naar dit grote filmevent organiseert De Meerpaal op vrijdag 22 februari een speciale Oscardag, waarbij bezoekers kunnen genieten van een mooie selectie met Oscargenomineerde films op één dag.

Ralph Breaks The Internet (3D)

In de nieuwste animatiefilm van Disney Ralph Breaks the Internet gaan buitenbeentjes Ralph en Vanellope ‘letterlijk’ het internet op en surfen ze van het ene spannende en komische avontuur naar het volgende, maar is hun vriendschap wel bestand tegen de druk van deze dynamische digitale wereld? De film is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste animatiefilm.

The Favourite

The Favourite speelt zich af aan het Britse hof, begin achttiende eeuw. De labiele koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon en laat haar beleid bepalen door haar goede vriendin, Lady Sarah (Rachel Weisz). Als er een nieuwe dienares (Emma Stone) aan het hof arriveert, komt de relatie tussen Anne en Sarah onder druk te staan. De film is genomineerd voor tien Oscars in onder andere de categorieën beste film en beste actrice.

BlacKkKlansman

Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film BlacKkKlansman, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

Roma

Roma speelt zich af in de jaren ‘70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. De film heeft – net als The Favourite – maar liefst 10 nominaties in de wacht gesleept.

Vice

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Programma
10.30 uur: Ralph Breaks The Internet (3D)
13.15 uur: The Favourite
15.45 uur: BlacKkKlansman
18.30 uur: Roma
21.00 uur: Vice

Green Book – een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken –  is op donderdag 7 en vrijdag 8 maart te zien in De Meerpaal

datum van publicatie: 7 februari 2019