over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal organiseert Infotainment met thema ‘Verslaving’

welzijn

Op woensdagavond 19 juni organiseert De Meerpaal Welzijn wederom een Infotainment. Het thema van deze avond is ‘Verslaving’. Infotainment organiseert bijeenkomsten rondom een thema waarbij informatie, ondersteuning, lotgenotencontact en entertainment samenkomen.

Er zal er een truck van VRROOM aanwezig zijn waar je door middel van Virtual Reality kunt ervaren hoe het is om onder invloed van drugs te zijn. Een stukje entertainment om je een kijkje te geven, maar uiteraard niet bedoeld om gebruik te stimuleren! Gedurende de avond (tijdens de informatiemarkt en de lezing) krijgen bezoekers te horen wat een verslaving kan inhouden en bij welke organisatie ze terecht kunnen die hulp en ondersteuning bieden.

Interactieve lezing

De interactieve lezing, verzorgd door ervaringsdeskundige en psycholoog Laurens Veltman, zal gericht zijn op ‘De verslavende digitale wereld’. Hier krijg je onder andere antwoord op de vraag ‘Hoe werkt het brein en waarom is het zo gevoelig voor de digitale wereld en social media?’ en ‘Waarom kunt u als ouder zo lastig tot uw zoon/dochter doordringen en hoe kan dit anders?’.

Het programma

19.00 uur: inloop, informatiemarkt, Virtual Reality
19.45 uur: korte presentatie over verslaving en lezing ‘De verslavende digitale wereld’, door Laurens Veltman.
21.30 uur: napraten, informatiemarkt, Virtual Reality

Meer info

De avond vindt plaats in De Meerpaal in Dronten. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan dit event. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar via Hanna Martens, 06 10 99 35 25 of h.martens@meerpaal.nl

datum van publicatie: 18 juni 2019