over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal organiseert Infotainment met thema Mantelzorg

welzijn

Op dinsdag 27 oktober organiseert De Meerpaal Welzijn wederom een Infotainmentavond. Het thema van deze avond is ‘Mantelzorg’. Infotainment organiseert bijeenkomsten rondom een thema waarbij informatie, ondersteuning, lotgenotencontact en entertainment samenkomen.

Tijdens deze avond wordt de documentaire ‘De Lengte van de Liefde’ vertoond, een ingrijpende documentaire over de impact van mantelzorg. Regisseur Anna Peeters heeft van dichtbij de gevolgen van mantelzorg meegemaakt en bewondert te kracht en moed van mantelzorgers. Tegelijkertijd riep het allerlei vragen bij haar op: waarin schuilt de kracht van een mens om dit te kunnen? “Ik vind het een mooi gegeven dat het blijkbaar in mensen zit om dit belangeloos voor iemand te doen, zelfs als dat wat je terugkrijgt erg wrang is”, aldus Anna Peeters. Pas wanneer een ziektebeeld blijvend is, of zelfs pas achteraf, zien mensen in wat de intensieve zorg voor invloed heeft op hun eigen leven. “Ik bewonder mensen die zich belangeloos inzetten voor een ander. Maar wat als degene voor wie je zorgt ingrijpend veranderd is?”

Meer info

Deze Infotainmentavond vindt plaats in De Meerpaal. De bioscoopzaal is vanaf 19.45 uur open en om 20.00 uur start de documentaire. Vanwege de RIVM-maatregelen is het noodzakelijk om voorafgaand aan te melden. Om de veiligheid te waarborgen, is deze editie zonder informatiemarkt. Wel is er voldoende ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Aanmelden kan tot en met 18 oktober via infotainment@meerpaal.nl of via 06 51536434. Deelname is gratis.

datum van publicatie: 17 september 2020