over ons
sluiten
0321 388 777

De Meerpaal ontvangt cheques voor ‘Het beste idee van Dronten’

cursussen

Woensdag 13 februari wisten collega’s van De Meerpaal de jury te overtuigen met hun beste idee voor Dronten. Meedoen in de maatschappij is voor mensen die het financieel moeilijk hebben niet altijd vanzelfsprekend. Met ‘Het beste idee van Dronten’ was de gemeente op zoek naar ideeën om deze groep mensen op weg te helpen. De Meerpaal heeft twee ideeën ingebracht om kinderen en jongeren binnen deze doelgroep te ondersteunen. Beide ideeën zijn door de gemeente gehonoreerd.

Thema’s als ‘Omgaan met geld’ en ‘Armoede’ zijn vandaag de dag nog steeds onderwerp van gesprek. Om de financiële bewustwording bij jongeren te vergroten wordt vanuit De Meerpaal Academie verschillende educatieve voorstellingen ontwikkeld die worden uitgevoerd op Drontense middelbare scholen. Alle theaterstukken eindigen met een klassikale discussie, met als doel een open gesprek met de jongeren te houden. Deze discussie wordt geleid door een manager uit de financiële wereld. Het doel van dit project is om de verschillende denkwerelden van jongeren samen te brengen en in gesprek te gaan over geld, keuzes en de sociale druk. 

Vakantiepret voor minima

Voor kinderen uit minimagezinnen is de zomervakantie niet altijd een feest. Als in september iedereen over zijn of haar vakantie mag vertellen, voelen kinderen zich niet fijn bij het idee dat ze nergens heen zijn geweest. Juist om deze gezinnen tegemoet te komen, organiseert De Meerpaal komende zomer een driedaags zomerevent voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. ‘Vakantiepret’ zorgt ervoor dat alle kinderen mooie avonturen beleven in de zomervakantie. Binnen het thema ‘De wereld rond’ bezoeken ze Aviodrome en Wildlands en gaan ze in De Meerpaal aan de slag met verschillende activiteiten. Daarnaast ontwikkelen de deelnemers zich door dit project in hun muzikale-, creatieve- beweegvaardigheden. Het project ‘Vakantiepret’ borduurt voort op de minima-activiteiten die in 2018 zijn georganiseerd in samenwerking met de gemeente, de sportaanbieders en de scholen.

datum van publicatie: 14 februari 2019