over ons
sluiten
0321 388 777

De magische werking van film

cursussen

The Incredibles, Ratatouille of The Lego Movie. Steeds meer films worden gemaakt met animatietechniek. In essentie verschilt de manier waarop deze films gemaakt worden niet veel van hoe men het vroeger de eerste bewegende beelden maakte: veel plaatjes achter elkaar zorgen voor een bewegende wereld. Tijdens de Open Dag van De Meerpaal Academie op zaterdag 11 mei is er aandacht voor zowel oude als nieuwe filmtechnieken.

Binnen het thema film kunnen mensen genieten van het volledige cursusaanbod van De Meerpaal Academie. Met hulp van iPads en animatie-apps kunnen bezoekers hun eigen Legofilm in elkaar zetten. In een andere gratis workshop kun je een thaumatroop maken: een karton met aan twee kanten een plaatje. Door het karton heel snel te draaien, worden de twee plaatjes één nieuw figuur. Of pak het iets groter aan en zet een zoötroop – nog zo’n bijzonder woord – in elkaar. De Zoötroop is één van de eerste apparaten waarmee bewegende beelden kunnen worden bekeken. Je stopt er een reeks afbeeldingen in die een klein beetje van elkaar verschillen. Laat het snel ronddraaien en daar ontstaat je eigen tekenfilm.

Ontdek de wereld van film

De wereld van film wordt tijdens de Open Dag ook vanuit andere disciplines bekeken. Bijvoorbeeld tijdens de workshop Disneydans of wanneer de trompetleerlingen de Star Wars Imperial March vanaf het balkon laten klinken. Alle workshops en open lessen zijn gratis toegankelijk op zaterdag 11 mei tussen 11.00 uur en 15.00 uur. Het complete programma van de Open Dag van De Meerpaal Academie vind je op www.meerpaal.nl

datum van publicatie: 3 mei 2019