over ons
sluiten
0321 388 777

De Kunstbende komt naar De Meerpaal!

cursussen

Ben je jong (13-18), origineel en goed in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater? Schrijf je dan (alleen of met een groep) in voor Kunstbende! Wie weet eindig jij als winnaar op een van de grote podia van Nederland.

Winnen

Het traject is simpel: eerst kan je mee doen met een workshop (maar dat hoeft niet) en daarna ga je naar de voorronde bij jou in de buurt. Win je de voorronde, dan ga je naar de finale op het Kunstbende Festival. Win je de finale, dan mag je optreden op de What’s Happening-area van Kunstbende en Rabobank en op een mainstage die binnen je eigen categorie valt, van Mysteryland tot International Film Festival Rotterdam!

Gratis workshops

Doe je voor het eerst mee en wil je weten wat je te wachten staat? Of heb je al vaker meegedaan en wil je extra inspiratie opdoen voor je act? Doe dan mee aan de gratis workshops.
Op maandagavond 4 maart kan je van 18.30 – 21.00 uur een gratis workshop Theater volgen in De Meerpaal. Ook wordt er op deze avond in lokaal 15 een workshop EXPO (beeldende kunst) gegeven door kunstenares Emmie Ruth Levie. Zij studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, en is wat je een creatieve sprinkhaan kunt noemen. Ze houdt van fotografie, interieurontwerp, zingen, dansen en acteren. Emma heeft korte verhalen geschreven, installaties gemaakt en ondergoed ontworpen.

Workshop theater
Ben jij een podiumbeest? Heb je eigenzinnige ideeën, wil je regisseren en spelen? Of je nou aan de slag wilt met een bestaande monoloog, zelfgeschreven tekst, een absurde bewegingsfrase, fysieke uitputting of vanuit een poëtisch beeld werkt: binnen theater kan het allemaal! Theatermaker Elke Schouten laat in het eerste deel van deze workshop een aantal voorbeelden van heel verschillende theatermakers zien en gaat met jullie in gesprek. Welke stijlen zijn er allemaal? Hoe gaan de makers te werk en wat willen ze door middel van inhoud en vorm naar het publiek communiceren? In het tweede deel ga je met je eigen inspiratiebronnen aan de slag. Met concrete opdrachten en onder begeleiding bouw je een korte tijd aan een solo performance, duet of groeps-scene van een paar minuten waarin jij jouw verhaal laat zien. Zo leer je hoe met eenvoudige middelen en door experiment op de vloer tot theatraliteit kan komen. Doe je mee?

Meedoen aan de gratis workshop? Schrijf je in via deze link.

datum van publicatie: 5 februari 2019