over ons
sluiten
0321 388 777

Dans Lab wint tweede keer op rij Prove Your Move

cursussen

Afgelopen zaterdag 16 maart sleepten de dansers van Dans Lab voor de tweede keer op rij de titel van Prove Your Move binnen. Dit grote dansevent vindt jaarlijks plaats in ’t Dok in Dronten. Onder de titel ‘Dansez la Vida’ – dans het leven – wisten de leerlingen van De Meerpaal Academie de jury vanaf de eerste seconde te boeien. “Als ik naar het theater ga, is dit een dans die ik daar zou willen zien. Het waren geen danspasjes, maar er werd een verhaal uitgedragen. De dans ademde!”, aldus jurylid Juvat Westendorp.

Het Dans Lab van De Meerpaal Academie deed dit jaar voor de tweede keer mee aan Prove Your Move. Voor de choreografie heeft de groep zich laten inspireren door een ziekte waarmee iedereen wel te maken heeft (gehad): kanker. Dansdocente Amarinske Brands: “Het is een heftig onderwerp, maar helaas heeft iedereen wel iets met deze ziekte. Het mooie aan deze groep is dat ze worden aangetrokken tot maatschappelijke onderwerpen. Ze zien dansen als kunst en willen écht een verhaal vertellen.”

Dans Lab – the next level
Het Dans Lab is er voor dansers en danseressen die al veel danservaring en –techniek hebben en zich verder willen ontwikkelen. De groep bestaat uit leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 21 jaar waarbij de passie voor dans centraal staat. Tijdens de lessen worden diverse choreografieën (vanuit moderne-contemporary dans) aangeleerd en wordt gestimuleerd om eigen choreo’s te ontwikkelen. De les vindt iedere donderdag plaats van 17.15 tot 18.30 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via de website (www.meerpaal.nl/cursus/dans-lab) of via activiteiten@meerpaal.nl.

Als kweekvijver voor het Dans Lab start De Meerpaal komend seizoen met een nieuwe groep: Modern-Contemporary voor 9 tot en met 12 jaar. Voor meer informatie hierover kan contact worden opgenomen met activiteiten@meerpaal.nl.

datum van publicatie: 18 maart 2019