over ons
sluiten
0321 388 777

CLIK-activiteiten Swifterbant: Razende Reporters

welzijn

Ook in de herfstvakantie organiseert De Meerpaal weer een gratis CLIK-activiteit in samenwerking met het Wijk- en Buurtbeheer van de gemeente Dronten. Deze CLIK-activiteit vindt plaats in Swifterbant met als thema: Razende Reporters. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar gaan tijdens deze tweedaagse aan de slag met het bedenken, maken en monteren van een eigen dorpsfilm. Een film waarin de kinderen de hoofdrol spelen en waarbij ze aangeven hoe zij de toekomst van Swifterbant zien.

Met behulp van een fotospeurtocht worden foto’s en video’s verzameld die later terugkomen in de film. Ook kruipen de kinderen in de rol van een journalist om de gemaakte video’s en tekeningen te laten zien. Nadat alles is verzameld, staat de tweede dag in het teken van montage. Met behulp van een speciale techniek, de zogenaamde ‘Greenscreen videobewerking’, is het mogelijk om in je eigen tekening te dansen, springen en te lopen. Zodra de film geheel gemonteerd is, wordt een feestelijke première georganiseerd voor genodigden.

Deelnemen
De CLIK-activiteit vindt plaats op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober van 10.00 tot 14.00 uur in de Steiger in Swifterbant. Kinderen die graag willen meedoen, kunnen zich aanmelden via c.goedvree@meerpaal.nl. Vermeld bij aanmelding je naam, leeftijd, school, e-mailadres, telefoonnummer(s) en eventuele bijzonderheden. Inschrijven kan tot en met vrijdag 16 oktober. Let op: Vol = Vol!

Vrijwilligers gezocht
Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij het organiseren van CLIK-activiteiten. Ook voor deze activiteit is de organisatie op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Het is ook mogelijk om 1 dagdeel te komen helpen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor 12 oktober via bovenstaand e-mailadres.\

CLIK Swifterbant

datum van publicatie: 29 september 2015