over ons
sluiten
0321 388 777

Buitenspelen nog steeds populair!

welzijn

Woensdag 14 juni j.l. hebben ruim 50 kinderen meegedaan aan de Buitenspeeldag op het evenemententerrein en het pleintje bij De Basisz in Biddinghuizen. De jeugd- en jongerenwerkers en de buurtsportcoaches van De Meerpaal Welzijn en het kinderplatform Fun4kids hebben deze dag georganiseerd in samenwerking met lokale partners De Basisz, De kans, Joy4life, het Speelkwartier en de Albert Heijn. De grote trekker dit evenement was de buikschuifbaan.  

Hockeyen, mega twister, kickboksen, knutselen, modeshow en pannavoetbal, zomaar een greep uit de buitenactiviteiten die kinderen van 4 tot 12 jaar afgelopen woensdag konden doen in Biddinghuizen. De kinderen uit Biddinghuizen kwamen massaal af op de activiteiten. Dat buitenspelen niet meer van deze tijd zou zijn spraken de kinderen tegen: “Buiten kun je veel leukere dingen doen en heb je veel meer spelletjes. Met dit weer ben ik veel liever buiten.” De organisatoren kijken positief terug op de Buitenspeeldag. Jeugd- en jongerenwerker Claudia Jansen: “Het was een geslaagde dag waarop we veel kinderen hebben getrokken en de jeugd hebben laten zien dat buitenspelen nog enorm populair is. We willen graag alle vrijwilligers en jonge vrijwilligers bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt.”

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon om één grote speelplek van Nederland te maken zodat alle kinderen onbezorgd en vrij kunnen spelen. Tijdens deze 10e editie hebben ruim 100.000 kinderen door heel Nederland onbezorgd kunnen spelen.

datum van publicatie: 16 juni 2017