over ons
sluiten
0321 388 777

Buitenspeeldag XL staat voor spelplezier voor jong en oud

welzijn

Op woensdag 20 juni wordt rondom het thema ‘Gezonde Leefstijl’ het hele Meerpaalplein omgetoverd tot één grote speeltuin voor jong en oud. In de middag kunnen liefhebbers de stormbanen en de super schuimbaan trotseren, worden gezonde pannenkoeken gebakken en zijn er allerlei activiteiten te doen op het plein. In de avond kunnen jongeren en volwassen zich opgeven voor de stormbanenrace. Om 13.00 uur wordt door wethouder Ton van Amerongen het startsein gegeven voor een gezonde leefstijl voor iedereen.

Sinds een aantal jaar wordt er door de Buurtsportcoaches van De Meerpaal – Sport in Dronten gewerkt aan de gezondheid van de Drontenaren. “Via het programma Jongeren Op Gezond Gewicht zorgen we voor een fitte jeugd en een gezonde omgeving”, aldus Shanna Brižić, coördinator buurtsportcoaches. “Toch blijft het belangrijk om te werken aan gezondheid voor alle inwoners, daarom wordt hier de komende jaren extra op ingezet.” De Gemeente Dronten heeft De Meerpaal en de GGD Flevoland opdracht gegeven om de komende jaren samen met de Drontenaren te werken aan een extra programma. Het doel van dit programma is dat over vier jaar de mensen in de gemeente Dronten gezonder en zelfredzamer zijn en beter mee kunnen doen in de huidige maatschappij.

Team Challenge

In de avond kunnen liefhebbers zich met een team opgeven voor de Team Challenge. Dit is een race waarbij je als team de stormbanen in een zo snel mogelijke tijd trotseert. “De stormbanenrace was tijdens de jubileumweek van De Meerpaal al een groot succes”, aldus Sonja Zimmerman, manager Welzijn. “Dit event levert niet alleen veel plezier op, maar zet mensen ook nog eens in beweging. Een perfecte combi voor de Buitenspeeldag XL.” Je kunt je opgeven met een team van minimaal 5 en maximaal 8 personen. Voor het avondprogramma dien je je aan te melden. Stuur je aanmelding vóór 18 juni naar info@sportindronten.nl onder vermelding van: teamnaam, aantal personen en naam en e-mailadres van een contactpersoon. Deelname is gratis.

De Buitenspeeldag XL is een initiatief van Stichting het Boegbeeld, Samen Actief en De Meerpaal en is een mooi moment om gezamenlijk af te trappen voor een gezondere leefstijl van de inwoners van de gemeente Dronten.

datum van publicatie: 5 juni 2018