over ons
sluiten
0321 388 777

Bram van der Vlugt en Oren Schrijver samen in tragi-komedie ‘Op bezoek bij meneer Green’

theater

Op vrijdag 13 november is de voorstelling ‘Op bezoek bij meneer Green’ te zien in De Meerpaal. Een tragi-komedie gespeeld door Bram van der Vlugt (81) en Oren Schrijver (37). Sinds de wereldpremière in New York 1996 is deze voorstelling in 45 landen opgevoerd. Het stuk vertelt het verhaal van een 86-jarige weduwnaar, meneer Green, die teruggetrokken leeft in zijn verwaarloosde flat in New York en wekelijks bezoek krijgt van de jonge zakenman Ross.

Oren neemt de rol van de snelle zakenman op zich, die als taakstraf de weduwnaar gezelschap moet houden, eens per week, omdat hij hem op straat bijna heeft aangereden. Oren zag de voorstelling 15 jaar geleden en droomde ervan om de rol ooit te kunnen vertolken. Zijn droom kwam uit, toen hij dit voorjaar gevraagd werd auditie te doen voor de rol van Ross. Oren: “Ik vind het een geweldig stuk, en ik kan echt veel kwijt in mijn rol. Het is niet zo dat het me makkelijk aan komt waaien, want dat is nooit het geval, maar deze jas past me goed. Ik begrijp die gast!”

Oude knorrepot van 86 jaar
Van der Vlugt: “Ik heb wel vaker ouwe sacherijnen gespeeld. Maar de ene grumpy old man is de andere niet natuurlijk. Meneer Green is somber en vereenzaamd na de dood van zijn vrouw en zijn manier van denken over de belangrijke dingen in het leven is zo rechtlijnig, dat het fatale gevolgen heeft gehad. Toch sluit je hem langzamerhand in je hart. Want meneer Green heeft ook heel bijzondere kwaliteiten.”

datum van publicatie: 29 oktober 2015