over ons
sluiten
0321 388 777

‘Become a Local Hero’ van start

welzijn

Jongeren zich in laten zetten voor de maatschappij en hen in ruil daarvoor de kans geven om zich te oriënteren op hun beroepskeuze: dat is het doel van de nieuwe campagne ‘Become a Local Hero’. De campagne gaat deze week van start en is een initiatief van welzijnsorganisaties Carrefour, De Meerpaal Dronten en Caritas Urk. “We hopen op veel enthousiaste deelnemers en op medewerking van nog meer bedrijven”, vertelt Petra Zeeman van Become a Local Hero.

Become a Local Hero richt zich op alle jongeren in de leeftijd van veertien tot en met achttien jaar. “De maatschappelijke stage is landelijk afgeschaft. Jongeren komen daardoor minder snel in aanraking met vrijwilligerswerk. Met het oog op de vergrijzing is juist de inzet van jongeren belangrijk voor vrijwilligersorganisaties. Daarnaast geven jongeren aan dat ze zich graag beter willen oriënteren op hun toekomstige studie- of beroepskeuze. Become a Local Hero combineert deze twee elementen.’’

Hoe werkt het?

De jongeren starten met een intakegesprek. Hierin geven ze aan waar hun interesses liggen en wat ze graag willen leren of welk beroep ze leuk lijkt. De welzijnsorganisaties gaan op zoek naar passend vrijwilligerswerk en regelen een cursus/workshop of meeloopdag die aansluit bij de wensen van de jongere. “Als de deelnemer minimaal 20 uur vrijwilligerswerk heeft gedaan en een cursus/meeloopdag heeft gevolgd, krijgt hij of zij een ‘Become a Local Hero’ certificaat. Daarnaast krijgen de jongeren honderd euro ter beloning, een leuk extraatje!”

Van surveillant tot koffieschenker

De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk zijn uiteenlopend; van surveillant tot helpen bij de sportclub en van koffieschenken in het bejaardentehuis tot helpen bij een evenement. “Hetzelfde geldt ook voor de beloning in de vorm van een cursus of meeloopdag. Meelopen met een architect? Een workshop editing volgen? Of de droom om een dagje mee te lopen met een leerkracht in het onderwijs? Wij regelen het! Daarom blijven wij actief op zoek naar deelnemende bedrijven en vrijwilligersorganisaties die meeloopdagen/cursussen of vrijwilligerswerk aanbieden.”

Meedoen of meer info?

Meedoen met Become a Local Hero als jongere? Dat kan! Kijk op www.becomealocalhero.nl voor meer informatie en opgave. Become a Local Hero is een project in het kader van de Proeftuinen Maatschappelijke Diensttijd en wordt ondersteund door ZONMW en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

datum van publicatie: 7 februari 2019