over ons
sluiten
0321 388 777

Anne Jan Toonstra komt met zijn vijfde voorstelling naar Dronten

theater

Op vrijdag 17 maart komt Anne Jan Toonstra, cabaretier, stand-up comedian en muzikant, naar De Meerpaal. Op het toneel is hij energiek, ontwapenend en doeltreffend. Het ene moment scherp en keihard, het volgende moment kwetsbaar en empathisch. Maar bovenal super muzikaal. Met zijn nieuwste voorstelling IIIII duikt hij de wereld in van schaamte en ongemak.

“In mijn voorstelling ga ik het hebben over ongemak en schaamte. Over vastzitten en loskomen, ruimte krijgen en ruimte innemen”, vertelt Anne Jan Toonstra. “Maar ook over jezelf redden, hulp vragen, alleen en tegelijk ook niet alleen willen zijn. En over dingen achter je laten en opnieuw beginnen. Mijn voorstelling IIIII gaat over leven en dood en alles wat daar tussen zit.”

Prijzen
Anne Jan won het Groninger Studenten Cabaretfestival (jury- en publieksprijs) en het Cameretten-festival. Daarnaast is hij oprichter van het stand-up comedy collectief De Hyena’s. Eerdere soloprogramma’s van Anne Jan waren Hikikomori, Noodzakelijk Kwaad, Murw en Oi.

datum van publicatie: 23 februari 2017