over ons
sluiten
0321 388 777

Abafazi brengt de liefde voor Afrika naar de polder

theater

De tien Zuid-Afrikaanse vrouwen van Abafazi zijn terug met een gloednieuwe show! Na het daverende succes in 2014 nemen de dames het publiek opnieuw mee op reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika. African Sunset is het nieuwe spektakel waarbij de tien gepassioneerde vrouwen zorgen voor een kleurrijke en energieke avond vol indrukwekkende drum- en danspartijen. Abafazi – African Sunset is op vrijdag 24 februari te zien in De Meerpaal.

Door de vrouwen van Abafazi wordt door middel van kracht, snelheid, plezier en enthousiasme veel liefde voor Afrika overgebracht. En dat werkt aanstekelijk, want het publiek wil meer van deze Afrikaanse warmte voelen! Met African Sunset verwacht Abafazi het publiek opnieuw te bekoren en deelgenoot te maken van hun cultuur.

Authentieke klanken
In de voorstelling worden een aantal bijzondere traditionele instrumenten gebruikt, zoals de icolongo (soort fluit), de uhadi (snaarinstrument) en de mbirra (tokkelinstrument). Deze instrumenten staan garant voor prachtige, authentieke klanken van het Afrikaanse continent. Ook de Afrikaanse drum komt naar voren. Van oudsher is de Afrikaanse drum een vooral door mannen bespeeld instrument, maar de kleurrijke en energieke Abafazi-vrouwen zetten dat traditionele beeld volledig op zijn kop. Internationale hits van Miriam Makeba en Brenda Fassie zullen de revue passeren gedurende de avond. Daarbij vindt een afwisseling met indrukwekkende danspartijen plaats en zal een stukje a capella niet uitblijven.

datum van publicatie: 10 februari 2017