over ons
sluiten
0321 388 777

vr 12 okt - 20.30 uur

< alle voorstellingen

Piepschuim - try out

Grote Woorden

Cabaret Kleine Zaal €17,50

‘Grote Woorden’ is vers van de pers: een zeer actueel programma over de macht van het gelogen woord. Over waarheid en taal in al zijn facetten. Filosofisch, actueel, geëngageerd, maar met daarbij een flinke dosis muziek, fysiek theater en relativerende humor.

“Piepschuim geeft stof tot nadenken en zorgt ervoor dat begrippen als betekenis, waarheid, fictie en leugens voor altijd veranderen.”

 

‘Grote Woorden’ wordt gespeeld door taalfilosoof en componist Cor Burger en multi-instrumentalist en fysiek acteur Robbert Koekoek. In een tijd waarin er volop twijfel is over de waarheid van de woorden van politici, van de media en van de wetenschap is het noodzakelijk dat theatermakers de gespannen relatie van woorden en de werkelijkheid op scherp zetten. Wat is een leugen, wat is fictie en wat is het verschil? Als politici zich steeds meer van fictie en theatrale middelen gaan bedienen, moeten theatermakers en schrijvers zich dan gaan wapenen?

THEATERMENU | Driegangenvoordeel: € 24,50

Wist u dat u voorafgaand aan de voorstelling heerlijk kunt dineren in De Meerpaal? Grand Café De Meerpaal kent een maandelijks wisselend menu, inspelend op het seizoen. Heeft u bepaalde dieetwensen of allergieën? Informeer dan naar de mogelijkheden of bekijk onze actuele menukaart.

Het theatermenu reserveert u eenvoudig via het Serviceplein in De Meerpaal of per mail via horeca@meerpaal.nl.