over ons
sluiten
0321 388 777

vr 27 nov - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Orgel Vreten & Het Zuidelijk Toneel

En de ander

Muziek Kleine Zaal €19,50

Twee stokoude orgels, een strakke band en daarbij een verzameling geweldige gastartiesten. Dat is Orgel Vreten! Het Hammondorgel viert dit jaar haar tachtigjarig jubileum. In een muzikale roadtrip neemt ‘En de ander’ u mee langs de geschiedenis van het instrument. Van de strakke staccato’s van het kerkorgel langs de funky tonen van Booker T., eindigend in een woeste orgel-battle: het handelsmerk van Orgel Vreten waarmee eerder al de Nederlandse poppodia werden veroverd. Nu zijn de theaters aan de beurt.

Frontman Thijs Schrijnemakers maakte samen met dichter Dennis Gaens de voorstelling ‘En de ander’, een zoektocht naar een uniek gevoel van samenzijn dat met de ontkerkelijking verdwenen is. Gebruikmakend van de typische kenmerken van een mis ontstaat een bijzondere mix van muziek, poëzie en theater. Een moment van bezinning naast een moment van explosie. Zowel luchtig als meeslepend. En natuurlijk met de battle om het Hammondorgel, dat de ontkerkelijk wel heeft overleefd. Na een succesvolle speelreeks op Oerol 2014 is de voorstelling nu te zien in de theaters.

(H)eerlijke gerechten uit eigen regio!
Wist u dat u voor de voorstelling heerlijk kunt eten in ons Grand Café? Op het menu staan verschillende heerlijke gerechten. De wijn die geschonken wordt is met zorg geselecteerd door Gavi Wijnkopers uit Dronten. Het vlees is afkomstig van Keurslager Klaver, eveneens uit Dronten. Mede daardoor ontstaat er een culinair aanbod uit eigen regio!

Het theaterdiner is er al vanaf €22,50 euro per persoon. Vanaf 18.00 uur, eerder mag natuurlijk ook, kunt u dan genieten van een 3-gangen diner in ons Grand Café. Wij zorgen er dan voor dat u op tijd klaar bent voor de voorstelling. U kunt het diner reserveren via horeca@meerpaal.nl of via 0321 – 388 777. U bent van harte welkom!