over ons
sluiten
0321 388 777
tickets

vr 17 mei - 20.15 uur

< alle voorstellingen

Kijkbuisvrienden

Al je TV-jeugdhelden in het theater!

Show Grote Zaal €26,00

Al je jeugdhelden zijn terug van weggeweest! Sterker nog, ze zijn live te bewonderen in ons theater! ‘Kijkbuisvrienden’ is een muzikale theatershow vol nostalgie en is met recht een ‘trip-down memory lane’ te noemen. Een avond lang zullen oude jeugdhelden eenmalig herrijzen. In wonderschone liedteksten, persoonlijke verhalen, herkenbare tunes en grappige anekdotes passeren alle spraakmakende kinderprogramma’s in rap tempo de revue.

Onder leiding van Stanley Stokkermans (zoon van componist Joop Stokkermans) zal een vijf-koppige live band de grootste televisietunes spelen en kan iedereen uit volle borst mee zingen. Ook ontdekken ze weer oude pareltjes van componisten als Harry Bannink, Joop Stokkermans, Tonny Eyk en Ruud Bos. De voorstelling wordt geregisseerd door Arie Cupé. Hij was als regisseur verantwoordelijk voor de laatste theatershows van Willeke Alberti en regisseerde onder andere ‘De Krasse Knarren Revue’, ‘Koffers vol Annie’ en een soloprogramma van Frans Mulder.

Grote namen als Jan Elbertse en Loeki Knol zullen het publiek meenemen door hun jeugd met naast muziek uiteraard ook beeldfragmenten. De oude jeugdhelden nemen zelf uniek en nooit eerder vertoond beeldmateriaal mee, zoals exclusieve beelden van achter de schermen.

Veel jeugdhelden van weleer doen mee: Wieteke van Dort, Edwin Rutten, Gerda Havertong, Barrie Stevens, Maroesja Lacunes en de Vlaamse zangeres Connie Neefs.

Je krijgt tevens de kans om vragen te stellen aan hun grote jeugdhelden. Daarnaast zal allesweter Ydwer Bosma (bekend van o.a. de NTR programma’s Klokhuis en Welkom In De Geschiedenis) je meenemen aan de hand van grappige en bijzondere achtergrondweetjes, nooit vertoonde beelden en anekdotes.

Kortom een avondje weer ouderwets genieten… en weer met ‘natte haartjes in de theaterstoel’ kijken naar je favoriete jeugdhelden! En dat allemaal vanuit De Meerpaal.

Gouden stuiver gezocht
Met de rijke historie van De Meerpaal als locatie voor opnames van televisieprogramma’s als ‘’Stuif-es-in’’ is het extra speciaal dat deze voorstelling dit seizoen speelt in ons theater. Oude tijden zullen herleven. Een nostalgisch moment. Wie heeft er nog een gouden stuiver, foto’s of andere collectables thuisliggen van die mooie periode in De Meerpaal? Laat van je horen. We komen graag met je in contact. Laat hiervoor een bericht achter via communicatie@meerpaal.nl. Wij nemen daarna contact met je op.

🍴Maak je avond uit compleet!
Kom vooraf gezellig dineren in ons Grand Café! Reserveer je tafel (of borrelplank!) wanneer je hierboven op ‘Tickets’ klikt. Tot snel!

Over deze voorstelling:

  • Ticketprijs inclusief consumptie