over ons
sluiten
0321 388 777
< alle films

Elvis

muziek, drama Bioscoopzaal / Kleine Zaal 159 min Baz Luhrmann Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh
  • vanaf 12 jaar
  • discriminatie
  • drugs- en/of alcoholmisbruik
  • grof taalgebruik

Elvis verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).

Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley.

Regisseur Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Moulin Rouge) bekijkt in Elvis het leven van Elvis Presley door de ogen van zijn manager Tom Parker, gespeeld door Tom Hanks. Parker werd geboren aan de Vlaszak in Breda als Dries van Kuijk en vertrok illegaal naar de Verenigde Staten. Hij was altijd geheimzinnig over zijn Nederlandse achtergrond.

Weer vertrouwd naar De Meerpaal:
✔ Luchtventilatie in alle zalen
✔ Pin only in ons gebouw
✔ Lekker dichtbij + gratis parkeren
✔ Voordelig en sfeervol
✔ Geen coronatoegangsbewijs nodig