over ons
sluiten
0321 388 777

Rudolf Weges

Koper | Conservatoria van Groningen, Utrecht en Den Haag

Na de middelbare school ging ik naar het conservatorium te Groningen eerst voor trompet klassiek en een jaar later ook voor harmonie / fanfare directie. Later ben ik nog lichte muziek gaan studeren aan het conservatorium in Utrecht en baroktrompet in Amsterdam en Master baroktrompet in Den Haag.

Ik word altijd blij als leerlingen passie voor muziek hebben en genieten van het bespelen van een instrument. Zelf houd ik het meeste van muziek in z’n breedste vorm (klassiek, pop, jazz, solistisch) en ben ik eigenlijk in de meeste muziekstijlen geïnteresseerd. Het bespelen van een koperinstrument is best lastig. Het is een fysiek instrument, waar je met veel lucht (ademhaling) en goed gebruik van je lippen (gezichts)spieren tot spelen komt. Het is in het begin ook lastig om een mooie goede toon te spelen, maar met geduld en veel oefenen kan iedereen het!

Zelf optreden vind ik het mooiste wat er is: mooie muziek delen met anderen! Dat doe ik onder andere als trompettist van het Amersfoorts Koper Ensemble, Amorfortia Ensemble, Kei City Horns, kamerorkesten, symfonie orkesten, popbands, bigbands, Bach cantates, maar recentelijk ook nog in het Koninklijk Concertgebouworkest! Maar ik moet zeggen, gewoon thuis studeren daar geniet ik ook nog steeds van! Lekker spelen op je instrument en weer aan nieuwe stukken werken. Als ik een van mijn leerlingen op zie treden dan ben ik trots en eigenlijk zie je ook een stukje van jezelf terug (wat ook weer spannend is).

Een van de mooiste uitspraken die ik ooit over muziek heb gelezen is: “Alleen muziek is de wereldtaal en die hoeft niet vertaald te worden: hier spreekt de ene ziel tot de andere”.

Mijn website is: www.weges.nl

Rudolf Weges trompettist