over ons
sluiten
0321 388 777

Monique Hanekamp

Docent tekenen en schilderen (vervolg) & Dag-Atelier voor mensen met een beperking | lerarenopleiding TeHa

‘Helemaal opgaan in mijn eigen werk tijdens het schilderproces is het mooiste wat er is. En dit gevoel wil ik ook graag aan mijn cursisten mee geven. Geen drempels, geen remmingen… Maar creëren, uitproberen en experimenteren met verschillende materialen en technieken om tot een evenwichtig, boeiend werk te komen. Het maakproces is minstens zo belangrijk als het uiteindelijke schilderij. Door te anticiperen op ieders eigen niveau hoop ik het beste bij de cursisten naar boven te halen qua creativiteit, technieken, kleurgebruik en compositie.
Tijdens de cursus komt ook een stukje beeldbeschouwen en kunstgeschiedenis aan de orde. Daarom gaan we in ieder geval één keer naar een museum of tentoonstelling om ons te laten inspireren.

Naast de schilderlessen die ik geef aan volwassenen, ben ik ook actief bij de Kunstwerkplaats van De Meerpaal als consulent Beeldend. Zo kom ik regelmatig als kunstenaar in de klas met een leuk en leerzaam kunstproject. Hiermee hoop ik de liefde voor de kunstvakken aan te wakkeren bij de kinderen.’

www.moniquehanekamp.nl