over ons
sluiten
0321 388 777

Imre Kruis

Docent drums & coördinator muziek | ArtEZ Zwolle en Codarts Rotterdam

Als zevenjarig jongetje had ik mijn eerste drumles op de muziekschool. Dat vond ik zo leuk dat ik na de middelbare school muziek ging studeren aan de conservatoria van Zwolle en Rotterdam. In New York verdiepte ik me in de jazz en nu speel ik in allerlei bandjes, van jazz trio tot Big Band.

Met mijn leerlingen in De Meerpaal speel ik veel popmuziek. Ik zoek drumpartijen uit van leuke liedjes en die spelen we dan in de les. Ook ritmes uit andere delen van de wereld komen langs in mijn lessen. De coördinatie van het drummen (dat je je ledematen tegelijk of juist op een verschillend moment moet bewegen) en het aanleren daarvan vind ik heel interessant. Ook de intentie waarmee een ritme gespeeld wordt vind ik belangrijk. Een goede drummer zorgt dat je zin krijgt om te dansen!

Lesmateriaal maak ik vaak zelf en heb zelfs een drumlesboek geschreven. Ik werk niet alleen bij De Meerpaal. Op het ArtEZ Conservatorium Zwolle en het Prins Claus Conservatorium Groningen leid ik de muziekdocenten van de toekomst op. Daarbij vind ik het belangrijk dat je als docent altijd goed blijft luisteren naar het muzikale verhaal van de leerling.

Zie ook mijn persoonlijke websites www.imrekruis.nl en www.drumlesboek.nl