over ons
sluiten
0321 388 777

Christina Rozdeiczer Kryszkowski

Docent Zang Klassiek | Conservatorium Zwolle, Hogeschool Utrecht

Na de middelbare school en een tussenjaar in Engeland, ben ik begonnen aan de opleiding Muziektherapie aan de Hogeschool van Utrecht te Amersfoort. Deze opleiding combineerde mijn twee passies: mensen en muziek! Na de opleiding succesvol te hebben afgerond, besloot ik dat ik nog niet klaar was om het werkveld in te trekken… Ook vond ik leren nog veel te leuk. Al tijdens mijn middelbareschooltijd was ik begonnen met klassieke zangles en daar ben ik tijdens mijn tussenjaar en de studie muziektherapie ook vrolijk mee doorgegaan. Ik zong naast de studie erg veel, in verschillende koren en projecten, close-harmony en klassieke kwartetten enz. Meteen na mijn afstuderen, werd ik aangenomen aan het conservatorium in Zwolle, waar ik dan ook direct ben begonnen aan de zangstudie. Maar ook na deze studie was ik niet tevreden en wilde ik graag verder ontwikkelen. Er was in die tijd m.i. te weinig aandacht voor techniek en anatomie van de stem in de opleiding. Daarom was ik erg blij toen ik het Estill Voice Institute ontdekte! Estill Voice Technique heeft mij heel veel dieptekennis gegeven over de werking van het strottenhoofd en de stem in het algemeen en heeft mijn lesinhoud en het plezier in het lesgeven een enorme boost gegeven! In 2014 heb ik het opleidingstraject afgerond en sindsdien mag ik mij Certified Master Teacher in de EVT noemen.

Na een aantal jaren thuis gewerkt te hebben in mijn eigen Studio LifeSong, heb ik 2 jaar mogen lesgeven aan het conservatorium in Zwolle, aan de afdeling Opleiding Docent Muziek. In 2015 is daar De Meerpaal nog bijgekomen.

Nog steeds zijn mensen en muziek mijn passie. Ik maak graag de verbinding naar leerling en de muziek en vind het belangrijk om een veilig klimaat te creëren waarbinnen de muziek beleefd kan worden. Zingen is heel kwetsbaar, de stem = de persoon = de stem. Iedere persoon is anders, niemand leert op dezelfde manier. Wat een uitdaging om bij iedereen een ingang te vinden, en iedere leerling te zien bloeien en groeien vanuit zijn of haar eigen niveau. Het kan altijd beter worden, waar je ook vandaan komt!