over ons
sluiten
0321 388 777

Berend Rombouts

Docent gitaar | Artiest Muziek Leeuwarden

Als kleine jongen had ik altijd al muziek om mij heen. Bij ons thuis stond een piano in de woonkamer en daar probeerde  ik als elfjarig jongetje zelf zonder enige kennis liedjes op uit te vogelen. Het duurde niet lang voordat mijn ouders mij opgaven voor pianoles in het dorp waar ik opgroeide. Dat vatte ik destijds op als een compliment.

Maar toen ik vlak voor mijn zestiende verjaardag de gitaar uit verveling oppakte merkte ik wat ik al die tijd al had gemist in de piano. De manier waarop de snaren tegen de vingertoppen van mijn handen voelde was voor mij een sensatie die ik nog nooit eerder gevoeld had. Eindelijk had ik het gevoel van controle over het  geluid wat ik maakte!

Inmiddels zijn we tien jaar verder en ben ik afgestudeerd aan de opleiding ‘Artiest Muziek’ in Leeuwarden, heb ik met mijn band, Town of Saints door Europa mogen touren en ben ik 5 jaar actief als gitaardocent op verschillende locaties. Sinds 2019 geef ik met veel plezier gitaarles in de Meerpaal.

In mijn lessen ben ik altijd op zoek naar de verwondering van de leerling. Wat vind jij nou echt leuk om te doen? Door aandachtig te luisteren en open vragen te stellen kom ik erachter wat de leerling het liefste wil leren en spelen. Gitaar spelen doe je omdat je het leuk vindt! Anders zou je het niet spelen noemen.