over ons
sluiten
0321 388 777
'Je adem is je focus.' Jeroen Koornstra

Meld je aan voor een gratis proefles!

< alle cursussen

Yoga (18+)

Geef je mind een pauze van de alledaagse hectiek

Wil je beginnen of heb je al ervaring met yoga? Dit is de plek waar je de essentie van yoga ervaart.

In een yogales gaat fysieke uitdaging samen met diepe ontspanning. Je adem is je focus. Die combinatie maakt dat er geen betere manier is om stress te verlichten dan yoga. Niet de manier waarop je het doet, maar dat je het doet is het belangrijkste. Je ontwikkelt functionele kracht: je wordt je bewust welke spieren je waarvoor nodig hebt. Daardoor leer je je lichaam beter kennen en dus ook minder snel te overbelasten. Door het beoefenen van focus (je adem) geef je je mind een pauze van de alledaagse hectiek.

€ 6,75 (<21) € 9,50 (>21)Beginner, Gevorderd22 september / 19 januari / 6 april (instroom mogelijk)
Jongeren, VolwassenenDronten10Woensdag van 19.15 - 20.15 uur (Vinyasa Flow Yoga) of 20.30 - 21.30 uur (Yin Yoga)

Je kunt tijdens deze jaarcursus kiezen uit twee verschillende yogastijlen: Vinyasa Flow Yoga en Yin Yoga. Zo kun je zelf ervaren waar jij het meeste baat bij hebt.

Vinyasa Flow Yoga (woensdag 19.15 – 20.15 uur)
Vinyasa Flow is een dynamische en actieve vorm van yoga. De houdingen volgen elkaar in vlot tempo op, waarbij het ritme van de adem leidend is.
Je ontwikkelt functionele kracht: je wordt je bewust welke spieren je waarvoor nodig hebt. Daardoor leer je je lichaam beter kennen en dus ook minder snel te overbelasten.
Elementen uit Critical Alignment komen veel voor in de lessen, omdat deze moderne yogavorm de nieuwste inzichten integreert over hoe je lichaam bedoeld is om te bewegen. Des te vrijer en lichter je lichaam voelt, des te vrijer en lichter je je ook mentaal voelt.
Door het beoefenen van focus (je adem) geef je je mind een pauze van de alledaagse hectiek.

Yin Yoga (woensdag 20.30 – 21.30 uur)
Yin Yoga is gericht op het versoepelen van bindweefsel. Door enkele minuten te verzachten in een statische houding kom je even tot stilstand en creëer je het gevoel ‘ruimer’ in je vel te zitten. De ideale tegenhanger van het ‘aan’ staan gedurende de dag.
Bindweefsel zit overal in je lichaam verweven, het verbindt alles met elkaar. In Yin houdingen stimuleer je het bindweefsel en breng je het op rek. Daar hoef je niets voor te doen, de zwaartekracht doet het werk. Tijdens de lessen oefen je in het niet oordelen, je aandacht in het hier en nu te brengen en met compassie naar jezelf te kijken. Zo kan je met Yin Yoga zowel fysiek als geestelijk meer ‘ruimte’ brengen tijdens de les en daarbuiten.

LET OP: Geef in het opmerkingsveld op het inschrijfformulier aan of je je voor Vinyasa Flow of Yin Yoga wilt aanmelden. 

Meer informatie

Enthousiast geworden, maar heb je nog vragen? Bel voor meer informatie over deze cursus met 0321 388 777 of mail naar activiteiten@meerpaal.nl.