over ons
sluiten
0321 388 777
'Tijdens de lessen leer je om lekkerder in je vel te zitten.' Aleta Schwartz

Meld je aan voor een gratis proefles!

< alle cursussen

Kinderyoga

Ben je op zoek naar een actieve les vol ontspanning? Dan is Kinderyoga echt iets voor jou! Tijdens kinderyoga staan plezier en ontspanning voor op. Naast het uitvoeren van yogahoudingen, worden er ook oefeningen en spelletjes gedaan op het gebied van onder andere concentratie, ademhaling en evenwicht. Aan het einde van de les is er regelmatig een creatieve verwerking, bijvoorbeeld het maken van een tekening.

Lessen op maat

Iedere les heeft eenzelfde opbouw. Dit is vooral bij jonge kinderen erg fijn, omdat zij houden van structuur. Daarentegen is de inhoud van de lessen elke week anders. Juf Aleta werkt iedere les aan de hand van een thema. Meerdere lessen achter elkaar hebben één onderwerp. Dit zijn vaak thema’s die aansluiten bij de seizoenen of de actualiteit. Bij oudere kinderen kunnen dit ook thema’s zijn als faalangst en perfectionisme. Leerlingen krijgen ook de ruimte om aan te geven wat zij graag in de les willen doen of leren. We kijken dan samen naar hoe we dit toe kunnen passen in de les. Maar het allerbelangrijkste is dat je plezier en ontspanning hebt tijdens de yogales.

Enthousiast? Daar worden we blij van! Graag bij aanmelding even vermelden voor welke leeftijdsgroep je kiest.

€ 4,50 (4-6 jaar) / € 6,75 (6+)Beginner, Kennismaken20 september (instroom mogelijk)
KinderenDronten10Maandag; 16.00 - 16.45 uur (4-6 jaar) / 17.00 - 18.00 uur (6-9 jaar) / 18.15 - 19.15 uur (9-12 jaar)

Aleta is leerkracht bij de Klimboom in Dronten en kwam op het idee om docent kinderyoga te worden tijdens haar eigen yogalessen in De Meerpaal. “Ik ben zeer verrast over de uitwerking van deze lessen. Het geeft me een ontspannen en positief gevoel”, vertelt ze. “Ik begon me vrij snel te verdiepen in kinderyoga. Ik merkte dat kinderen in het dagelijks leven soms overprikkeld kunnen raken. Het lukt hen dan niet altijd om zelf de rust te vinden. De lessen die ik geef dragen bij aan het ervaren en leren kennen van het eigen lichaam. Leren om lekkerder in je vel te zitten. Naast het geven van lessen, gebruik ik kinderyoga ook op school om kinderen tussen de lessen door te laten bewegen en de rust te laten hervinden. Ze kunnen daarna met frisse moed weer verder.”

Meer informatie?

Enthousiast geworden, maar heb je nog vragen? Bel voor meer informatie over deze cursus met 0321 388 777 of mail naar activiteiten@meerpaal.nl